Stranden Cyprus

Cyprus strandenStranden op Cyprus. Op Cyprus zijn vele mooie stranden. Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.

 

 

 

 

Cyprus stranden - Phinikoudes LarnacaPhinikoudes, Larnaca

Phinikoudes Beach is een van de beroemdste stranden op Cyprus en gelegen aan de kustpromenade van Larnaca. Het strand is een strook van zo'n 500 meter van fijn grijs zand en de zee is er schoon, veilig en kalm. Watersporten zijn erg populair op het strand als gevolg van de kalme zee. Er zijn cafe's, restaurants en bars aan de boulevard. Het strand beschikt over alle faciliteiten zoals kleedkamers, douches, toiletten, toegang voor gehandicapten, ligbedden en parasols. In het hoogseizoen is er een gekwalificeerde strandwacht.


Stranden Cyprus - Paphos strandStranden Paphos

Een favoriet onder de lokale bevolking, het gemeentelijke strand in Paphos. Een zandstrand met zeer weinig rotsen en een houten vlonder. Het is gelegen in het hart van het toeristische centrum van Kato Paphos. Toegang tot het strand is eenvoudig en geschikt voor mindervaliden. Er zijn diverse watersporten mogelijk. U kunt in het hoogseizoen ligbedden en een parasol huren en dan zijn er strandwachten.


Stranden Cyprus, Faros strandFaros strand in Paphos

Faros is een zandstrand, met een prachtig uitzicht gelegen aan de westkant van Paphos. Toegang tot het strand is gemakkelijk en goed bewegwijzerd. De kwaliteit van het water wordt vaak getest en het strand wordt dagelijks schoongemaakt. Er zijn diverse watersporten mogelijk. U kunt in het hoogseizoen ligbedden en een parasol huren en dan zijn er strandwachten van 11.00 uur tot 17.30 uur. Er is ook een beachvolleybalveld. Het strand is bereikbaar met bus, auto, motor en fiets.


Stranden Cyprus, Pachyammos PaphosStrand Pachyammos in Paphos

Pachyammos is een smal zandstrand met weinig rotsen. Het is gelegen in het toeristische gebied van Paphos. Het is goed bewegwijzerd. Watersporten, ligbedden en parasols zijn beschikbaar van 1 juni tot 15 oktober. Faciliteiten zoals bars en restaurants zijn aanwezig. De kwaliteit van het water wordt regelmatig getest en het strand wordt dagelijks schoongemaakt. Er zijn in het hoogseizoen strandwachten.


Stranden Cyprus, Coral BayStrand van Coral Bay

Een van de beste zandstranden van de regio is het strand van Coral Bay, 12 kilometer ten noorden van Paphos. Het is een baai met landtongen, waardoor de zee erg rustig is. Er zijn diverse watersporten mogelijk, u kunt ligbedden en een parasol huren. Er zijn restaurantjes en in het hoogseizoen strandwachten.


Stranden Cyprus, stranden LimassolStranden Limassol

Op de stranden in Limassol die dichter bij de stad liggen kunt u doorgaans ligbedden en parasols huren. Er zijn vaak watersporten mogelijk en er zijn strandwachten in het hoogseizoen. Gaat u wat verder weg dan kunt u prachtige, relatief onaangetaste stranden tegenkomen. Aan de oostkant doorgaans met donker zand en witte rotsformaties. Aan de westzijde van Limassol is de zee vaak wat ruwer en soms zelfs gevaarlijk. Hier treft men doorgaans stranden met kiezelstenen of kiezel met zand en rotsen. Op een aantal van deze stranden is het bijna nooit druk, zelfs niet tijdens de warmste zomerdagen.


Stranden Cyprus, Lady's MileStrand Lady's Mile, Limassol

Het prachtige Lady's Mile strand is gelegen nabij de nieuwe haven van Limassol en is slechts een 10-15 minuten rijden van het centrum van Limassol. Hier kunt u wandelen langs het gouden zandstrand, zwemmen in het kristalheldere water en er zijn watersportfaciliteiten. Het water is hier ondiep en helder, en dus veilig voor kinderen. Het is een langgerekt strand, dus als u wilt zult u er altijd een rustig plekje kunnen vinden. Lady's Mile is een van de meest populaire plekken op Cyprus om te windsurfen.Stranden Cyprus, Governor's beachGovernor's beach, Limassol

Governor's beach is vernoemd naar een Engels gouverneur, die ging baden in het heldere blauwe water om te genieten van het uitzicht op de machtige Troodos gebergte. Governor's Beach is gelegen aan de oostkant van Lissamol, vlakbij de weg van Nicosia naar Limassol. Het is een kiezelstrand en heeft een aantal restaurants op het strand met een prachtig uitzicht. Governor's Beach is ideaal om te snorkelen, windsurfen, vissen en varen.


Stranden Cyprus, Nissi Beach Ayia NapaNissi Beach in Ayia Napa

Nissi Beach is een levendig strand in Ayai Napa. Het is een populair strand onder jongeren. Er zijn vele watersporten, waaronder jetskiën, parasailing, bananenboot, etc. Er is ook een klif waar u vanaf kunt springen. Nissi Beach kan erg druk zijn, vooral in het hoogseizoen. Er zijn ligbedden en parasols te huur. Het water is lang ondiep en is daardoor veilig voor kinderen. De golven zijn ook zeer rustig.

Reisgidsen Cyprus