Musea Cyprus

Musea op CyprusCyprus heeft vele musea, veelal gewijd aan de oudheid en gedane opgravingen. Er zijn ook andere, wat luchtigere musea, waarvan wij er een paar voor u op een rijtje hebben gezet.

 

 

 

Musea op Cyprus - Carob museumHet Carob Museum

Het pittoreske dorpje Anogyra is het enige dorp waar de traditie van Pastelli (johannesbrood, honing en sesam taart) maken nog steeds wordt beoefend. De zaden van de johannesbroodboom, een boom die u over het hele eiland zult terugvinden, zijn zo consequent in gewicht, vorm en grootte, dat ze werden gebruikt om goud te wegen - vandaar het woord "karaat".

Johannesbrood boon, Carob boonHet museum vertelt de geschiedenis van de johannesbroodboom en het gebruik van deze vreemd uitziende bonen. Een ongewoon en interessant bezoek. Veel gezinnen in het dorp zijn nog steeds betrokken bij deze huisnijverheid. Er is een jaarlijkse Pastelli festival in september.

 


Musea op Cyprus - WijnmuseumWijn museum

Het museum is gevestigd in Erimi dorp op het kruispunt van de wijnroutes van Cyprus. Het is in de buurt van kasteel Kolossi, een middeleeuwse Commanderie van de Hospitaalridders dat de naam gaf aan de Commanderia Wijn, die voor het eerst door hen werd geproduceerd.

Meer info: www.cypruswinemuseum.com


Musea op Cyprus - OleastroMuseum Oleastro

Het olijfbomen museum. Gelegen tussen Limassol en Paphos aan de rand van het pittoreske dorp Anogyra, is museum Oleastro het geesteskind van Andreas en Lina Ellinas. In museum Oleastro leert u alles over de geschiedenis van de olijfolie. Oleastro is een klein maar dynamisch bedrijf dat marktleider is op Cyprus in de productie van biologische olijfolie. Het olijfolie museum biedt een schat aan informatie, interessante souvenirs, een goede taverna en een coffeeshop. Meer info: www.oleastro.com.cyMusea op Cyprus - Klassieke motorenKlassieke motoren in Nicosia

Een collectie van meer dan 150 motorfietsen. In het Museum kan men motorfietsen zien gedateerd tussen 1914 en 1983, zoals AJS, MV AQUSTA, Matchless, Norton, BSA, Triumph, Ariel, BMW, JAMES, Moto Guzzi, Royal Enfield en nog veel meer...

Meer info: Motormuseum


Overige musea op Cyprus

We geven u nog een aantal links naar musea op Cyprus en websites met informatie.

Reisgidsen Cyprus