Winkelen Cyprus

Winkelen Cyprus

Winkelen op Cyprus. Er zijn in de verschillende steden op Cyprus diverse gebieden en winkelcentra waar het leuk shoppen is...

 

 

 

Winkelen in Nicosia

Het belangrijkste winkelgebied binnen de oude stadsmuren is Ledra Street, een smalle straat alleen toegankelijk voor voetgangers. Deze eindigd bij een legerpost op de Groene Lijn, de grens tussen het Turkse en Griekse deel van Cyprus. De straat is bezaaid met veel kleine winkeltjes, waaronder een aantal goede schoenenwinkels en antiekzaken, kleding en sieraden. Verschillende ambachtelijke winkels verkopen zilver, koper en kant. Er zijn ook grote warenhuizen die de nieuwste mode, cosmetica en muziek verkopen. Er zijn tevens een aantal leuke barretjes om te lunchen of wat te drinken.

Winkelen in Paphos

Winkelen in Paphos is sterk verbeterd in de afgelopen jaren. U vindt er veel grotere supermarkten en winkelcentra. Daarnaast zijn er de markten en traditionele souvenirwinkels waar u unieke geschenken kunt vinden tegen redelijke prijzen. De belangrijkste winkelstraat loopt parallel aan de boulevard en is de ideale plaats voor toeristen om te winkelen.

Winkelen in Limassol

De stad Limassol heeft een breed scala aan winkels die zowel de nieuwste trends verkopen als de traditionele en handgemaakte locale artikelen. Vanaf de met palmbomen aangeklede boulevard liggen de drukke straatjes met vele winkeltjes. Voor echte design winkels gaat u naar Makarios Avenue. Voor traditionele handgemaakte spullen bezoekt u het Cyprus Handicraft Centre. Vergeet ook het supermoderne winkelcentrum My Mall (voorheen Tiffany Mall) niet!

Winkelen in Ayia Napa

Winkelen in Ayia Napa is puur genot voor zowel de lokale bevolking als voor toeristen, met echte koopjes en design goederen. U vindt er topmerken horloges, zonnebrillen, kleding, camera's en sieraden tegen prijzen tot 30 procent lager dan u gewend bent. Winkels en boetieks zijn over het algemeen klein en vriendelijk, en zijn vaak tot 23.00 uur geopend, behalve op zondag.

U vindt er ook souvenirs van lokale handwerkers, waaronder prachtig geborduurd Lefkara kant, originele keramische potten, artistieke zilveren sieraden, manden, geweven en zijde goederen en lederwaren van hoge kwaliteit.

 

 

Winkelen in Larnaca

Larnaca kent vele grote winkelcentra en ook boetieks met veel keuze. Zenon Kitieos Street is het belangrijkste winkelgebied van Larnaca. Een drukke weg die wordt gekenmerkt door kleinere winkels en met een aantal groente- en fruitkramen aan het eind van de straat.

Reisgidsen Cyprus