Wandelen Cyprus

Wandelen, wandelvakantie CyprusCyprus is, mede door haar prachtige natuur, een goede vakantiebestemming voor liefhebbers van wandelen en wandelvakanties.

 

 

 

Wandelen op Cyprus

Cyprus is een paradijs voor wandelaars. Zowel de wandelroutes rond de heuvels in het Troodos-gebergte als de langs de kust gemarkeerde wandelpaden. U vindt er wandeltracks voor elk niveau en er zijn diverse wandel- en trekkingreisgidsen waar u alle routes in kunt vinden en die u veel informatie geven over het eiland en zijn flora en fauna. En als u geen zin heeft om zelf de paden te vinden, dan zijn er ook begeleide groepswandelingen beschikbaar op Cyprus.

Wandelen in het Troodos gebergte

Het gebied rond Platres in het Troodos-gebergte biedt een uniek beeld van het prachtige Cypriotische platteland. Landelijke wegen slingeren door de koele schaduw van de weelderige dennenbossen. Er zijn schilderachtige dorpjes, watervallen, reservoirs, oude mijnen en het is een feest om dat vanuit allerlei mooie uitkijkpunten van het uitzicht te genieten. U kunt ook deelnemen aan georganiseerde wandelingen langs de historische en archeologische plekken. Een van de meest indrukwekkende is dan de lange tocht naar Phini waar u het Trooditissa Klooster passeert.

Wandelen op het Akamas schiereiland

Het Akamas schiereiland in het zuidwesten van het eiland is een andere adembenemende bestemming om van een wandelvakantie te genieten. De heuvels hier zijn niet zo hoog als in het Troodos-gebergte, maar ze zorgen voor een uitdagend wandelterrein. U kunt routes nemen langs de rotskust in de buurt van Paphos, of langs de "capes", de verborgen grotten, de bossen en/of de Baden van Aphrodite. Jaarlijks trekken duizenden wandelaars naar dit deel van Cyprus.

 

 

Beste reisperiode voor uw wandelvakantie

Wandelen op Cyprus kunt u het hele jaar door doen. Alhoewel u in de winter meer kans heeft op regen, zeker in het Troodosgebergte. Gaat u in de zomer, neem dan een hoofddeksel en zonnebrandcrème mee, en vanwege het soms ruwe terrein zijn goede wandelschoenen en een wandelstok aan te raden.

Georganiseerde wandelvakanties op Cyprus

Bij SNP Natuurreizen kunt u een georganiseerde wandelvakantie naar Cyprus boeken.

Reisgidsen Cyprus