Vissen Cyprus

Vissen, visvakantie CyprusLiefhebbers van sportvisserij worden op Cyprus op hun wenken bediend. Het rijke onderwaterleven biedt talloze mogelijkheden, zowel voor vissen in zoet water, als voor zeevissen.

 

 

Vissen, visvakantie op Cyprus

Vissen is een zeer populaire sport in Cyprus. Het hele jaar door zijn zowel de lokale bevolking als toeristen te vinden aan de talrijke stuwmeren op het eiland. Ook diepzeevissen trekt hengelaars uit de hele wereld, die allemaal plezier beleven aan het vangen van exotische vissen als tonijn en blue marlin in de warme wateren die Cyprus omringen. Al met al is Cyprus een paradijs voor vissers!

Waar u ook vakantie houdt op Cyprus, er is altijd een plek in de buurt om te vissen. Er zijn ongeveer 25 waterreservoirs (dammen) in Cyprus, die allemaal goed zijn gevuld met een enorme verscheidenheid aan vissoorten. Veel van de reservoirs zijn binnen twintig minuten tot een half uur rijden van de belangrijkste badplaatsen langs de kust, en bieden ook mogelijkheid om te zwemmen.

Toplocaties voor zoetwatervissen

  • Yermasogeia ligt op slechts 10 minuten buiten Limassol en is een dubbelzijdig reservoir met voorn, karper, brasem, baars en harder. Naast Polemidia ligt dit reservoir het dichts bij het belangrijkste toeristische gebied van Limassol.
  • Dhypotamos ligt halverwege Larnaca en Limassol. U vindt het in de heuvels, net naast de hoofdweg die loopt tussen deze twee steden. In dit reservoir is het record voor de grootste vis ooit gevangen op Cyprus, een spiegelkarper. U kunt er snoekbaars, zeelt, baars, zilverbrasem, voorn en zeewolf worden gevangen.
  • Het Asprogremmos reservoir is bij een van de grootste dammen in Cyprus. Het is ook het dichtst bij Paphos International Airport. U kunt er vissen op forel, karper, voorn, baars en meervallen.

U kunt het beste met een georganiseerde trip mee gaan. Ga niet zonder vergunning vissen en let op voor slangen in het gras.

 

 

Zeevissen op Cyprus

Als zeevissen u meer aanspreekt is Cyprus ook de juiste bestemming. Er zijn zo'n 260 soorten vis te vinden in de wateren rond Cyprus. Er zijn georganiseerde boottochten vanaf de belangrijkste badplaatsen, evenals van veel van de kleine vissersdorpjes langs de kust. Het merendeel van de reizen van de belangrijkste badplaatsen voorzien in trips voor zowel beginners als voor de meer ervaren visser. Veelal zijn de boottochten inclusief lunch aan boord en een stop waar u kunt snorkelen.

Visexcursies

Reisgidsen Cyprus