Golfen Cyprus

Golfen, golfvakantie, golfbanen op Cyprus

Cyprus heeft een aantal mooie golfbanen, wij hebben ze voor u op een rijtje gezet...

 

 

 

 

Golfen, golfbanen, golfvakantie op Cyprus

Cyprus is de thuisbasis van vijf golfbanen, drie in de buurt van Paphos, een in de buurt van Limassol en een in Korineum (15 minuten van Kyrenia) in Cyprus Noord. In Larnaca is een nieuwe golfbaan in aanbouw.


Golfbanen, golfvakantie Cyprus - MinthisMinthis Hills Golfbaan

Minthis Hills Golf Club (voorheen Tsada golfbaan), zo'n 20 minuten rijden ten noorden van Paphos in de buurt van Tsada dorp, was de eerste golfbaan op het eiland. De baan is ontworpen door golfbaanarchitect Donald Steel en is geopend voor het bedrijfsleven in 1994. Het is een 18-holes, par 72 golfbaan, in twee lussen van 9 holes. De totale lengte van de baan is 6060 meter. Er is een handicap vereist om de baan (mannen 28 en dames 36) te spelen, en er is een formele dresscode. Bezoekers zonder handicap certificaat kunnen in sommige gevallen wel spelen, maar niet gedurende de piekuren. Putting greens en een driving range zijn beschikbaar voor iedereen. Meer info: www.cyprusgolf.com


Golfbanen, golfvakantie Cyprus - Secret ValleySecret Valley Golfbaan

Zo'n 18 kilometer ten oosten van Paphos ligt de Secret Valley Golf Course. Het is gelegen aan de kust dicht bij het dorp Kouklia bij "Petra tou Romiou". Secret Valley is een 18-holes, par-72 golfbaan van 6120 meter. Er wordt een maximale handicap van 28 voor mannen en 36 voor dames verwacht. Er zijn putting greens, pitch en putt baantjes, en er is een grote driving range. U kunt lessen nemen van een PGA-gekwalificeerde instructeur, of als u wilt kunt u de video-coaching optie uitproberen.
Meer info: www.cyprusgolf.com


Golfbanen, golfvakantie Cyprus - Aphrodite HillsAphrodite Hills Golfbaan

Ontworpen door Cabell Robinson is de Aphrodite Hills Golf Club in de buurt Pissouri de meest gewilde golfbaan op Cyprus. Hij is gebouwd in 2002 en is onderdeel van een exclusief vijf-sterren hotel en villa complex met uitzicht op de Middellandse Zee. De baan is een 18-holes, par 71 baan met een lengte van 6665 meter. Er wordt een maximale handicap van 28 voor mannen en 36 voor dames gevraagd. Op het terrein is er een overvloed aan faciliteiten, waaronder een drie-hole les baan en een 350 meter lange driving range die van twee zijden gebruikt kan worden.
Meer info: www.aphroditehills.com


Golfbanen, golfvakantie Cyprus - ViklaVikla Golfbaan

De 18-holes par-68 golfbaan in de buurt van Village Vikla Limassol is leuk voor het hele gezin. De club heeft faciliteiten voor zowel kinderen als voor de serieuze golfer. De totale lengte van de baan is 4081 meter en er zijn vier start-tees. In tegenstelling tot de andere banen op Cyprus is er geen formele dresscode op de Vikla Golf en Country Club, en geen golfvaardigheidsbewijs vereist. Meer info: www.vikla4golf.com


Golfbanen, golfvakantie Cyprus - KorineumKorineum Golfbaan

Dit is een nieuw gebouwde 18-holes golfbaan aan de noordelijke kust van Cyprus, ongeveer 12 kilometer van Kyrenia. Het ligt tussen de olijfbomen. De driving range heeft een prachtig uitzicht op zee. De 18-holes, par 72 baan heeft een lengte van 6232 meter.

Meer info: www.korineumgolf.com


Golfbanen, golfvakantie Cyprus - LarnacaLarnaca Golf

De golfbaan in Larnaca is nog in aanbouw. Meer info: www.larnaca-golfresort.com

 

 

 

 

 


Golfvakantie op Cyprus

U kunt natuurlijk zelf u golfvakantie naar Cyprus samenstellen en zelf u accommodatie en huurauto reserveren. Een andere optie is uw reis te boeken bij Pinhigh.

Reisgidsen Cyprus