Fietsen Cyprus

Cyprus fietsvakantie, wielrennen, fietsenCyprus is, mede door de prachtige kustroutes en het Troodos gebergte zeer geschikt voor een fietsvakantie.

 

 

 

Cyprus fietsen, fietsvakantie, mountainbiken

Het prachtige landschap in Cyprus lonkt fietsers uit de hele wereld om een vakantie door te brengen op dit mooie Mediterrane eiland. Van kustroutes en makkelijke fietstochten geschikt voor gezinnen, tot off-road en mountainbiken, is Cyprus een vreugde voor fietsers van alle leeftijden en niveaus.

Waar fietsen op Cyprus?

Fietsroutes langs de kust en op het platteland in het oosten en uiterste noordwesten zijn geschikt voor diegenen die op zoek zijn naar gemakkelijk terrein. In de binnenlanden is het terrein een stuk uitdagender, vooral de talloze fietsroutes die het Troodos gebergte doorkruisen.

Een fiets huren op Cyprus

Er zijn diverse mogelijkheden voor georganiseerde fietstochten maar u kunt ook zelf ter plaatse een fiets huren en op pad gaan. U kunt een grote verscheidenheid aan fietsen huren, waaronder die met kinderzitjes, alsook tandem fietsen. Zie onze speciale pagina over een fiets huren op Cyprus.

Fietskaarten, wegenkaarten Cyprus

Kaarten worden doorgaans verkocht bij de fietsenverhuur bedrijven of u kunt ze vooraf via internet bestellen. De verkeersborden zijn internationaal, maar het is raadzaam om vooraf vertrouwd te raken met het Griekse alfabet om u te helpen met het ontcijferen van wegwijzers en mededelingen in landelijke gebieden.

 

Mountainbiken op Cyprus

Zoals u zich kunt voorstellen is het Troodos gebergte een genot voor mountainbikers. Er worden jaarlijks op Cyprus twee grote internationale mountainbike evenementen georganiseerd, die grote namen trekken. Meer info: www.cypruscycling.com

 

 

 

Fietstochten en fietsvakanties op Cyprus

U kunt op Cyprus deelnemen aan begeleide fietstochten van zowel lange als korte duur. Dit is ideaal als u de voorkeur geeft om te fietsen in een groep. Soms organiseren de touroperators ook fietstochten, deze kunt u dan boeken bij de reisleiding. Er zijn ook diverse georganiseerde fietsvakanties mogelijk, inclusief materiaal en accommodatie.

Reisgidsen Cyprus