Duiken Cyprus

Cyprus duiken, duikvakantie, duikscholen

Voor de echte duikliefhebber is Cyprus een zeer geschikte locatie om te duiken. Cyprus heeft heeft een zeer gevarieerd aanbod.

 

 

 

Cyprus, duiken, duikscholen, duikvakantie

Cyprus is de perfecte bestemming om een duikvakantie te combineren met een familievakantie of een vakantie met niet-duikers. Iedereen zal zich prima vermaken op dit eiland!

Duiken op Cyprus

Cyprus is dan misschien op het eerste gezicht niet spectaculair om te gaan duiken, weinig koraalriffen en minder flora en fauna dan andere omliggende gebieden, toch is Cyprus, aan de noordkant, een onontdekt paradijs voor de wrakduiker en grotduikers onder u.

De onderwaterwereld van Cyprus

In het warme zeewater verblijven zo'n 260 soorten vis die u natuurlijk allemaal tegen kunt komen. Voor u het weet zwemt u tussen een school tonijnen of komt u andere exoten tegen die per ongeluk via het Suez kanaal de Middellandse zee zijn binnengezwommen.

Duikstekken op Cyprus

De meeste duikstekken zijn in de omgeving van Latchi, Paphos, Larnaca en Ayia Napa.

Wrakduiken in de Middellandse zee bij Cyprus

Voor de kust van Larnaca kan o.a. worden gedoken op het scheepswrak de Zenobia, die op de lijst van 10 meest befaamde scheepswrakken van de wereld staat. De 187 meter lange Zweedse veerboot bevindt zich op de bodem op 10 minuten varen vanuit de haven. De Zenobia, gebouwd in 1979 en in 1980 gekapseisd en gezonken met 104 beladen vrachtwagens aan boord, ligt nog geheel intact op een diepte van 42 meter. Of duik naar de H.M.S Cricket, gelegen op zo’n 30 meter diepte. Deze schepen hebben zichzelf in de afgelopen jaren omgevormd tot grote kunstmatige koraalriffen en u zult hier dan ook vele vissen tegen komen.

Grotduiken op Cyprus

Door de steile kusten van Cyprus biedt het land vele mogelijkheden met betrekking tot grotduiken. Deze grotten zijn toegankelijker voor de minder ervaren duiker, omdat deze veelal bij het wateroppervlak beginnen en vervolgens afdalen naar een diepte van zo’n 16 meter. Zie hier het prachtige schouwspel van luchtbellen die plots uit de grotten opstijgen en de schitterende lichtval door het azuurblauwe water. Neem ook een duik in de Fisherman’s Chapel. Hier wordt elk jaar een ceremonie gehouden ter zegening van de zee. Zwem door de onderwatergrot en ontdek een prachtige flora en fauna en wie weet krijgt u de kans om zeeschildpadden voorbij te zien zwemmen!

 

 

Duikscholen op Cyprus

Het aanbod van duikscholen is enorm op Cyprus. Wij hebben de meeste hieronder voor u op een rijtje gezet, echter er zijn er nog meer. Let op, sommige zijn op Noord-Cyprus.

Reisgidsen Cyprus