Waarom overwinteren Cyprus

Overwinteren CyprusOverwinteren is een verblijf van een maand of langer in een warm land, om zo de koude en natte winter in Nederland niet ten volle mee te hoeven maken.

 

 

De meest voorkomende redenen om te overwinteren zijn vaak het fijne klimaat in het gebied waar u naar toe gaat en het relaxte leven gedurende de maanden dat u niet thuis bent. Ook is de gezondheid vaak een reden om niet in de kou en nattigheid in Nederland te blijven.

Overwinteren op Cyprus

Kijk voor meer informatie op deze website met alle informatie over overwinteren c.q. een langer verblijf op Cyprus. De voordelen en nadelen, hoe u een appartement, villa, bungalow of vakantiehuis kunt huren voor uw verblijf. Verder vindt u alle informatie over Cyprus, met uitgebreide beschrijvingen van Limassol, Paphos, Larnaca, Ayia Napa en Nicosia.

Overwinteren op Cyprus lijkt een van de meest geschikte plaatsen om te verblijven. Dit geldt mede voor degenen die wat minder mobiel zijn of misschien afhankelijk zijn van een rolstoel.

 

 

We zetten de voor- en de nadelen ten opzichte van Nederland hieronder voor u op een rijtje.

De voordelen

  • Het klimaat. De gemiddelde dagtemperatuur (periode november - februari) is 16 graden.
  • Korte reisduur wanneer u per vliegtuig reist. De vliegduur naar Cyprus is ongeveer 4,5 uur.
  • Gedurende het winterseizoen is het er lekker rustig.

De nadelen

  • Gedurende de zomermaanden trekt dit eiland vele toeristen. De meeste accommodaties en faciliteiten zijn hierop ingesteld. Het ligt dan ook voor de hand dat tijdens de winterperiode een aantal van deze accommodaties en faciliteiten gesloten zijn.

Reisgidsen Cyprus