Waar ligt Cyprus op de kaart?

Waar ligt Cyprus?Waar ligt Cyprus? Cyprus ligt ongeveer 70 kilometer ten zuiden Turkije en zo’n 100 kilometer ten westen van Syrië. Het ligt in de middellandse zee, maar helemaal in het oosten. De hoofdstad van Cyprus is Nicosia.

 

 

Ligging Cyprus

Cyprus is een eiland en ligt geografisch gezien meer in Azië, maar is toch sinds 2004 lid van de Europese Unie. Cyprus is door zijn strategische ligging, tussen oost en west, altijd het middelpunt geweest van veroveraars die hun zinnen op het eiland hadden gezet. Ondanks dat is de Griekse taal en cultuur dominant gebleven.

Cyprus is een republiek en is verdeeld in een Turks en een Grieks georiënteerd gedeelte. De scheidingslijn tussen deze delen loopt dwars over het eiland en door de hoofdstad Nicosia.

De Turkse Republiek Noord-Cyprus is een op het noordelijk deel van het eiland Cyprus gelegen staat die alleen door Turkije wordt erkend. De rest van de wereld beschouwt dit formeel als bezet gebied van de Republiek Cyprus.

De meeste toeristen gaan naar het Griekse deel van Cyprus, u kunt dan voor een dag naar Noord-Cyprus, vanuit de grenspost in Nicosia. Als toerist merkt u verder niet veel van de onenigheid tussen deze twee nationaliteiten en kunt u met een gerust hart van dit prachtige eiland genieten.

Kaart Cyprus

Kijk hier voor de kaart van Cyprus.

Hoofdstad Cyprus

De hoofdstad van Cyprus is Nicosia.

 

 

Waar ligt Cyprus op de kaart?

Zie hier een kaart met de ligging van Cyprus.

Reisgidsen Cyprus