Over Cyprus

Voorafgaand aan uw vakantie wilt u natuurlijk wat weten over Cyprus, zoals waar ligt het, en de kaart van Cyprus.

Omdat het noorden van Cyprus Turks gericht is, is Noord Cyprus heel anders dan de rest van het eiland. Het is handig om vooraf te weten hoe het allemaal in elkaar zit, zoals met reispapieren en de grensbewaking etc.

U wilt zo weinig mogelijk kans lopen op slecht weer, dus uiteraard wilt u weten hoe het weer is om Cyprus en wat de beste reistijd is.

Ook praktische informatie vindt u, zoals de taal, de munteenheid, voltage, vliegveld en noem maar op.

Waar ligt Cyprus op de kaart?

Waar ligt Cyprus?Waar ligt Cyprus? Cyprus ligt ongeveer 70 kilometer ten zuiden Turkije en zo’n 100 kilometer ten westen van Syrië. Het ligt in de middellandse zee, maar helemaal in het oosten. De hoofdstad van Cyprus is Nicosia.

Lees meer...

Kaart Cyprus

Kaart CyprusKaart Cyprus. Cyprus is verdeeld in een Turks en een Grieks georiënteerd gedeelte. De scheidingslijn tussen deze delen loopt dwars over het eiland en door de hoofdstad Nicosia.

Lees meer...

Noord Cyprus

Noord Cyprus vakantie, toerisme, visumNoord Cyprus, het Turkse deel van Cyprus. Vakantie in Noord Cyprus.

Lees meer...

Reisinformatie Cyprus

Reisinformatie CyprusGaat u op reis naar Cyprus dan is het prettig als u op de hoogte bent van de belangrijke telefoonnummers, het tijdsverschil, de vliegtijd, de munteenheid, het voltage, etc.

Lees meer...

Klimaat, weer, temperatuur Cyprus

Klimaat CyprusKlimaat Cyprus. Cyprus is in de zomermaanden een van de meest zon zekere bestemmingen van Europa.

Lees meer...

Naturisme en naaktstranden Cyprus

Naturisme, naaktstranden op CyprusNaturisme, naaktstrand op Cyprus. Alhoewel naturisme op Cyprus verboden is, is er wel een naaktstrand.

Lees meer...

Geschiedenis Cyprus

De geschiedenis van Cyprus is bepaald geweest door de strategische ligging van het eiland, tussen oost en west, waardoor het middelpunt was van veroveraars.

Lees meer...

Reisgidsen Cyprus