Toegankelijkheid mindervaliden

Cyprus gehandicapten

Tegenwoordig zijn er voldoende aanpassingen gedaan voor gehandicapten, mindervaliden op Cyprus.

 

 

 

 

 

Hotels met aanpassingen voor mindervaliden en gehandicapten

De luchthaven van Cyprus is goed toegankelijk voor mindervalide reizigers. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste toiletten. Tevens zijn de grote hotels doorgaans goed aangepast en hebben soms ook kamers met speciale aanpassingen voor mindervaliden. Deze aanpassingen bestaan o.a. uit bredere doorgangen en douches waar u met uw rolstoel in kunt.

Bij hotels.com kunt u een keuze maken uit de volgende toegankelijkheidsvoorzieningen: braille- of aanduidingen in reliëf, kamer toegankelijk voor mindervaliden, parkeerplaats voor gehandicapten, rolstoeldouche, toegang voor mindervaliden, voor gehandicapten toegankelijke badkamer en/of voorzieningen voor doven.

Om deze te vinden zoekt u op normale wijze hotels in de plaats die u aanspreekt, daarna kunt u linksonder bij Toegankelijkheisvoorzieningen aanvinken welke voorzieningen u nodig heeft.

 

Reisburo Vakantie&Zorg

Bij Reisburo Vakantie&Zorg kunt u naast vakanties in Nederland ook terecht voor vakanties in het buitenland. U krijgt hulp bij de keuze van de accommodatie, een duidelijke omschrijving per accommodatie, eventuele verzorging van thuiszorg of hulpmiddelen en ook de boeking wordt voor u verzorgd. Dit alles tegen een kleine vergoeding. Kijk voor meer informatie op: www.reisburovakantieenzorg.nl.

 

Gehandicapten op Cyprus

Op Cyprus is bijna alles mogelijk als u gehandicapt bent, van boottochten tot parasailing en speciale aangepaste accommodatie. Kijk zelf op deze uitgebreide (Engelstalige) websites:

 

De omgeving

Er zijn doorgaans aanpassingen gedaan in de vorm van brede boulevards langs de kustlijn, die gemakkelijk toegankelijk zijn voor rolstoel- en scootmobiel gebruikers.

De meeste winkelcentra hebben tegenwoordig goede toeritten, waardoor restaurants, bars en winkels en de trottoirs nu beter geschikt zijn voor rolstoelgebruikers dan in het verleden. Echter, bij veel van de oudere kleine bars en restaurants ontbreekt nog wel een hellingbaan, ook dit zal in de toekomst moeten veranderen, maar dat gaat langzaam.

Vervoer

Aangepaste taxi's met elektrische rolstoelliften zijn beschikbaar voor transfers van de luchthaven en voor korte trips.
U kunt hiervoor terecht op: www.ca-taxi.com

Reisgidsen Cyprus