Paphos (Pafos)

Paphos Cyprus

Paphos is een badplaats in het zuidwesten van Cyprus en bestaat uit twee gebieden, het kustgebied (Kato Paphos) en de stad zelf (Pano Paphos) dat iets landinwaarts ligt.

 

 

 

 

 

Paphos, Pafos

Paphos heeft ongeveer 45.000 inwoners en heeft een eigen internationale luchthaven. In de wijk Kato Paphos verblijven doorgaans de toeristen terwijl in Pano Paphos de locale bevolking woont. Kato Paphos is het gebied dat rond de middeleeuwse haven ligt en vele hotels herbergt. Er zijn leuke openlucht restaurants langs de glinsterende kustlijn die verse zeevruchten en andere lekkernijen bieden.

Paphos is de mythologische geboorteplaats van de godin van de liefde Aphrodite. U vindt in Paphos diverse archeologische vindplaatsen die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Deze stad is, mede door de nabijheid van het Troodos-gebergte, een droombestemming voor vele toeristen.

U kunt er oude graven, mozaïekvloeren, resten van paleizen en forten, kerken etc. bezoeken. Paphos heeft een overvloed aan oudheidkundige opgravingen. Elk monument in Paphos heeft een verhaal te vertellen, en als u interesse heeft in geschiedenis dan kunt u hier uw hart ophalen.

Paphos is synoniem voor schoonheid en liefde vanwege de associatie met de godin Aphrodite. Bezoek eens de rots van Aphrodite, een paar kilometer buiten de stad. Legenden geloven dat deze betoverende plek de plaats is waar de godin van schoonheid en liefde Aphrodite opstond. Dicht bij deze locatie vindt u Aphrodite Hills, een van de vijf meest luxueuze resorts in de wereld, vandaag de dag. Dit resort van wereldklasse biedt voorzieningen zoals een 18 holes golfbaan, tennisbanen, villa's, spa's en fitness-faciliteiten.

Uitgaan in Paphos

Paphos heeft veel in petto voor de jonge menigte, er is een hele straat gewijd aan verschillende nachtclubs, bars en openlucht restaurants met uitzicht op de oude zeehaven in Kato Paphos. Van karaoke tot het genieten van cocktails. Kato Paphos is de plek als het gaat om de beste bars zoals de Wheatsheaf Pub, Woodyz Music Bar, Robin Hood, Muziek, Millennium Cocktail Bar en de Splash bar.

 

 

Winkelen in Paphos

Winkelen in Paphos is sterk verbeterd in de afgelopen jaren. U vindt er veel grotere supermarkten en winkelcentra. Daarnaast zijn er de markten en traditionele souvenirwinkels waar u unieke geschenken kunt vinden tegen redelijke prijzen. De belangrijkste winkelstraat loopt parallel aan de boulevard en is de ideale plaats voor toeristen om te winkelen.

Reisgidsen Cyprus