Limassol (Lemesos)

Limassol, Cyprus

Limassol is een populaire toeristische bestemming die is gelegen aan de zuidkust van Cyprus. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de opgravingen van Kourion en het Lemesos Middeleeuws kasteel.

 

 

 

Limassol (Lemesos)

Limassol heeft veel geschiedenis en cultuur en is daardoor een interessante plek die zeker het ontdekken waard is. Naast dat u waarschijnlijk gewoon lekker van de zon wilt genieten, is een beetje sightseeing ook een aanrader. Wij raden u aan een auto te huren en de omgeving te verkennen, maar denk er aan, men rijdt aan de linkerkant van de weg.

Bezienswaardigheden in Limassol

Limassol en haar omgeving heeft vele prachtige bezienswaardigheden. Zoals gezegd het Lemesos middeleeuws kasteel en de opgravingen van Kourion. Daarnaast de Tempel van Apollo Hylates, de Agia Varara kerk, de opgravingen van Amathus, de beeldentuin, de gemeentelijke kunstgalerie en noem maar op...

Activiteiten in Limassol

Limassol is de ideale plek om op vakantie te gaan als u op zoek bent naar een vakantie met veel activiteiten, waaronder golf, karten, skiën, fietsen, paardrijden, wandelen, bowling, kleiduiven schieten of een bezoek aan Fasouri Watermania.

Uitgaan in Limassol

Voor een goed avondje uit kunt u in Limassol ook prima terecht en u zult verwend worden met het aanbod. Naast bars en restaurants vindt u er theaters zoals het Rialto Theater, het Monte Caputo Multi Function Centre, het Schadow Theatre en de Basement club.

 

 

Winkelen in Limassol

De stad Limassol heeft een breed scala aan winkels die zowel de nieuwste trends verkopen als de traditionele en handgemaakte locale artikelen. Vanaf de met palmbomen aangeklede boulevard liggen de drukke straatjes met vele winkeltjes. Voor echte design winkels gaat u naar Makarios Avenue. Voor traditionele handgemaakte spullen bezoekt u het Cyprus Handicraft Centre. Vergeet ook het supermoderne winkelcentrum My Mall (voorheen Tiffany Mall) niet!

Reisgidsen Cyprus