Larnaca

Larnaca Cyprus

Larnaca is een grote stad aan de zuidoostkust van Cyprus. Er wonen ongeveer 75.000 mensen en het is de derde grootste stad van Cyprus in termen van bevolking.

 

 

 

 

Larnaca heeft een grote internationale luchthaven en de op een na belangrijkste commerciële haven van Cyprus. Het heeft een mooie jachthaven en is een belangrijke badplaats. Larnaca International Airport ligt in het zuiden van de stad en aan de noordkant is de olieraffinaderij van het eiland. De stad heeft een efficiënte toeristische infrastructuur.

Phinikoudes

De boulevard "Phinikoudes" is de belangrijkste toeristische attractie van Larnaca. Dit is een strook van cafés, bars, clubs en restaurants aan het strand die met name druk is in de zomermaanden. Larnaca is beroemd om zijn prachtige zee, dus genieten van de schone zandstranden met helder blauw water kunnen uw vakantie onvergetelijk maken. Phinikoudes betekent overigens "kleine palmen", echter de palmen langs de boulevard zijn in 1922 geplant en dus juist heel erg hoog.

Uitgaan in Larnaca

Er zijn voldoende mogelijkheden voor het nachtleven in Larnaca. Van een kopje koffie of een cocktail aan de boulevard, tot een hele nacht dansen in een van de bruisende bars en clubs.

Winkelen in Larnaca

Larnaca kent vele grote winkelcentra en ook boetieks met veel keuze. Zenon Kitieos Street is het belangrijkste winkelgebied van Larnaca. Een drukke weg die wordt gekenmerkt door kleinere winkels en met een aantal groente- en fruitkramen aan het eind van de straat.

 

 

De haven van Larnaca

Larnaca's jachthaven heeft 200 ligplaatsen. De haven is omzoomd met mooie palmbomen en er zijn veel taverna's en cafes aan de haven voor een glas wijn of een kop koffie.

Reisgidsen Cyprus