Coral Bay

Coral Bay CyprusCoral Bay is een populaire badplaats ten noorden van Paphos. Coral Bay heeft een prachtig strand en een doorgaans rustige golfslag. Geschikt voor familievakanties.

 

 

 

 

 

Coral Bay, Cyprus

De ruige kustlijn ten noorden van Paphos is bekend om zijn natuurlijke pracht en blijft een van Cyprus 'laatste ongerepte wildernissen. Dit is een gevolg van de Turkse bezetting in 1974, toen de lokale bevolking vluchtte naar het Turkse noorden.

Sinds de jaren '80 wordt Paphos door een aantal touroperators als vakantiebestemming aangeboden. Dit ligt 11 kilometer zuidelijker dan Coral Bay. Er werd begonnen aan de bouw van accommodatie en residentiële woningen en het oude landschap van citrus bosjes, door windmolens geïrrigeerde velden en half vergeten dorpen veranderde. Gelukkig had men wel geleerd van fouten die eerder gemaakt waren, verderop langs de kust, en werd Coral Bay een leuke plaats.

De baai zelf is een 600 meter lang sikkelvormig strand van zacht, wit zand en wordt ingesloten door landtongen. Het is de thuisbasis van een handvol top-hotels en een nieuwe jachthaven zal het afmaken in de nabije toekomst.

De meeste toeristen komen voor de kalme zee met het prachtige water. En terwijl de zee juist rustig is het hele jaar door, kan dat niet gezegd worden van het strand, waar juist alle denkbare activiteiten zoals boottochtjes op een banaan of de verhuur van jet-ski's te vinden is.

 

 

Aan cultuur zult u hier weinig vinden, maar er is wel een prima selectie van bars en restaurants. Coral Bay is een familievriendelijke plaats en als u een avondje uit wilt, zou u er beter aan doen naar Paphos te gaan en een taxi terug te nemen in de kleine uurtjes.

Coral Bay is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de ongerepte kustlijn naar het noorden, waar diverse baaien en inhammen verborgen liggen en enkele van de beste en meest geïsoleerde stranden van het eiland zijn. U vindt hier geen restaurantjes of bars, dus neem zelf wat te eten en te drinken mee en vergeet u zonnebrandcrème niet.

Reisgidsen Cyprus