Ayia Napa

Ayia Napa Cyprus

Ayia Napa was oorspronkelijk een klein vissersdorp, nu is het een belangrijke toeristische badplaats met mooie stranden, diverse evenementen en honderden bars en nachtclubs.

 

 

Ayia Napa op Cyprus

Ayia Napa is een van de populairste toeristische bestemmingen op het eiland Cyprus en van het hele Middellandse Zee gebied. In de loop der jaren is Ayia Napa uitgegroeid tot een gewilde vakantiebestemming met kilometers mooie stranden en toeristische attracties. De stad is voor iedereen geschikt en heeft voor elk wat wils. Of u nu op zoek bent naar discotheken en bars, of juist wilt ontspannen in een van de exclusieve hotels...

Vroeger was Ayia Napa een klein vissersdorp met een ongeveer 200 inwoners waar de mensen worstelden om rond te komen. De enige inkomsten kwamen uit de visserij. Nadat het Turkse leger in 1974 de naastgelegen stad Famagusta illegaal bezette, verloor die al haar inkomsten uit de toeristenindustrie. Voor Ayia Napa een prima kans om deze leegte op te vullen en er ontstond een leuke badplaats met in het centrum een uitgebreid nachtleven en in de iets daarbuiten gelegen wijken heerlijke rust, restaurantjes en bars. De naam Ayia Napa komt van Saint Panaya (Maria, moeder van Christus). Een kleine kerk in het centrum van Ayia Napa is vernoemd naar onze Moeder Maria. De grot is er nog steeds en is een bezoekje waard.

Uitgaan in Ayia Napa

Het nachtleven en vertier zoals in Ayia Napa vindt men in geen andere plaats op Cyprus. Het heeft vele clubs en discotheken met muziek naar ieders smaak. Ayia Napa is altijd druk en trekt vele jongelui die graag uitgaan. Een leuke club in Ayia Napa is de Bedrock Inn, gebaseerd op het thema van de Flintstones. Zeker een bezoekje waard, ook met kinderen. Het personeel is verkleed als holbewoners, ze dienen het eten op en het is de beste karaoke bar in Ayia Napa. Kinderen worden later op de avond verzocht te vertrekken. Op onze pagina over uitgaan vindt u diverse discotheken, ook in Ayia Napa.

 

 

Winkelen in Ayia Napa

Winkelen in Ayia Napa is puur genot voor zowel de lokale bevolking als voor toeristen, met echte koopjes en design goederen. U vindt er topmerken horloges, zonnebrillen, kleding, camera's en sieraden tegen prijzen tot 30 procent lager dan u gewend bent. Winkels en boetieks zijn over het algemeen klein en vriendelijk, en zijn vaak tot 23.00 uur geopend, behalve op zondag.

U vindt er ook souvenirs van lokale handwerkers, waaronder prachtig geborduurd Lefkara kant, originele keramische potten, artistieke zilveren sieraden, manden, geweven en zijde goederen en lederwaren van hoge kwaliteit.

Reisgidsen Cyprus