Badplaatsen

U vindt diverse badplaatsen op Cyprus, elk met hun eigen sfeer. Om een keuze te maken voor uw vakantie vindt u hier informatie over Limassol, Paphos, Ayia Napa, Larnaca, Coral Bay en Nicosia.

Informatie over de badplaatsen in Cyprus Noord, Kyrenia en Famagusta, kijkt u hier.

Limassol (Lemesos)

Limassol, Cyprus

Limassol is een populaire toeristische bestemming die is gelegen aan de zuidkust van Cyprus. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de opgravingen van Kourion en het Lemesos Middeleeuws kasteel.

Lees meer...

Paphos (Pafos)

Paphos Cyprus

Paphos is een badplaats in het zuidwesten van Cyprus en bestaat uit twee gebieden, het kustgebied (Kato Paphos) en de stad zelf (Pano Paphos) dat iets landinwaarts ligt.

Lees meer...

Ayia Napa

Ayia Napa Cyprus

Ayia Napa was oorspronkelijk een klein vissersdorp, nu is het een belangrijke toeristische badplaats met mooie stranden, diverse evenementen en honderden bars en nachtclubs.

Lees meer...

Larnaca

Larnaca Cyprus

Larnaca is een grote stad aan de zuidoostkust van Cyprus. Er wonen ongeveer 75.000 mensen en het is de derde grootste stad van Cyprus in termen van bevolking.

Lees meer...

Coral Bay

Coral Bay CyprusCoral Bay is een populaire badplaats ten noorden van Paphos. Coral Bay heeft een prachtig strand en een doorgaans rustige golfslag. Geschikt voor familievakanties.

Lees meer...

Nicosia (Lefkosia)

Nicosia, de hoofdstad van Cyprus

De hoofdstad van Cyprus, Nicosia, ligt ongeveer in het midden van het eiland en heeft een rijke historie die terug gaat tot de Bronstijd.

Lees meer...

Reisgidsen Cyprus